Jump to content
Tasos.cz

Δορυφορικά νέα από τον τσέχικο δορυφορικό τύπο

Recommended Posts

Tasos.cz

Σας χαιρετώ από την Τσεχία αγαπητοί συμπατριώτες.

 

Για να μην βαρύνω το φόρουμ με άνοιγμα πολλών θεμάτων δημιούργησα τούτο το θέμα με τίτλο " Δορυφορικά νέα από τον τσέχικο δορυφορικό τύπο" στο οποίο θα αναφέρω όλα τα πιο πρόσφατα δορυφορικά νέα όπως τα βλέπουνε οι Τσέχοι.

 

Εύχομαι με αυτό τον τρόπο να βοηθήσω στην δορυφορική γνώση και την αγάπη για τα δορυφορικά, η οποία δεν γνωρίζει διαφορά γλώσσας , φυλής η εθνικότητας.

 

Πάντα φιλικά

Τάσος από την Τσεχία fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Σχέδια του Satellite BG για Premier League HD και πακέτο BOX HD

 

Conax_satelliteBG-card.jpg

 

Ο Βουλγαρικός φορέας εκμετάλλευσης της δορυφορικής συνδρομητικής υπηρεσίας Satellite BG προετοιμάζει την περαιτέρω επέκταση προσφοράς προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια ( HDTV ). Μέσα στον Νοέμβριο θα γίνει η έναρξη του καναλιού Premier League HD , το οποίο θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των σπορ καθώς και του πακέτου HD BOX οκτώ καναλιών υψηλής ευκρίνειας.

 

Το BOX HD θα παρέχεται στη Βουλγαρία αποκλειστικά στους συνδρομητές του Satellite BG. Το πακέτο του BOX HD θα αποτελείται από τα κανάλια Fight Box HD, Film Box Action HD, Film Box HD, Docu Box HD, Fashion Box HD, EroX HD, EroXX HD και EroXXX HD. Το Satellite BG χρησιμοποιεί την χωρητικότητα στον δορυφόρο ASTRA 3B στις 23,5 ΄Ε.

 

Πηγή: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

39E: Αλλαγή παραμέτρων στο Ukrkosmos

 

ukrkosmos.jpg

 

Στον δορυφόρο Hellas Sat 2 (39 ° E) τροποποιήθηκαν οι τεχνικές παράμετροι στον Ουκρανικό αναμεταδότη Ukrkosmos . Αυτό για την λήψη σημαίνει νέα αναζήτηση εισάγοντας νέα δεδομένα. Το πακέτο Ukrkosmos μέχρι τώρα εξέπεμπε στην συχνότητα 11,512 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8. Η διανομή αυτή έχει τερματισθεί. Στη συνέχεια το Ukrkosmos , άρχισε να εκπέμπει με τις νέες παραμέτρους: 11,503 GHz, pol. H, SR 13333, FEC 7/8. Άλλαξε δηλαδή η συχνότητα και ο ρυθμός μετάδοσης.

 

Ο λόγος για την αλλαγή των παραμέτρων είναι η μείωσης του κόστους της χωρητικότητας στον αναμεταδότη. Η πλατφόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν χρησιμοποίησε όλη την χωρητικότητα του πακέτου. Τα περισσότερα κανάλια της Ουκρανίας, τα οποία διανεμότανε από εδώ, μεταφέρθηκαν στο δορυφόρο Astra 1G (31,5 ° E).

 

Το Ukrkosmos στην συχνότητα 11.503 GHz διανέμει το κανάλι CaspioNet (FTA) και τα κανάλια Sport 1 και Sport 2 (CA VIaccess 2.6 + 4.0 a Irdeto 2) καθώς και το test TV κανάλι.

 

Πηγή: flys + parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

To Jewish News One στις 13E και 4.8 Ε

 

103.jpg

 

Το νέο εβραϊκό κανάλι ειδήσεων με την ονομασία Jewish News One (JN1), το οποίο άρχισε να εκπέμπει την 1.11.2011 μέσω του δορυφόρου Astra 4A (4,8°E) εμφανίστηκε και στην πιο δημοφιλή τροχιακή θέση στην Ευρώπη - Hot Bird ( 13 ° E ). Στις 3.11.2011 το κανάλι JN1 εμφανίστηκε στον δορυφόρο Hot Bird 6 ( 13 ° E ), στη συχνότητα 11,034 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Το κανάλι εκπέμπει από τη θέση που χρησιμοποιούσε προηγουμένως το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Sarafan. Στο τέλος του μήνα τερματίζει την διανομή στην θέση 13 ° E .

 

Το JN1 έχει και άλλα σχέδια περαιτέρω επέκτασης. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, το κανάλι θα αρχίσει την μετάδοση μέσω δορυφόρου στις ΗΠΑ. Το κανάλι σχεδιάζει επίσης να διανείμει το σήμα του μέσω του Διαδικτύου και των κινητών συσκευών (π.χ. iPad). Το Jewish News One εκπέμπει στην αγγλική γλώσσα πληροφορίες, ρεπορτάζ και ενημέρωση από την εβραϊκή σκοπιά. Το κανάλι αυτό προορίζεται όχι μόνο για τους Εβραίους, αλλά για όλους τους θεατές που μιλούν αγγλικά. Πρόκειται για ένα ακόμη κανάλι πληροφοριών με παγκόσμια κάλυψη - όπως για παράδειγμα είναι τα κανάλια Russia Today, France 24, NHK World, Al Jazera English και CNC World. Στο μέλλον το JN1 φιλοδοξεί να μεταδίδέτσι σε επτά γλώσσες - αγγλικά, εβραϊκά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά, γερμανικά και ισπανικά.

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

To Kontinent TV θα διανείμει 10 HD κανάλια

 

kontinent-tv.gif

 

Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, η ρωσική δορυφορική τηλεοπτική πλατφόρμα Kontinent TV (85,2°E) θα διανέμει 100 και πλέον κανάλια από τα οποία τα 10 σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV). Ανάμεσα στα HD κανάλια στην προσφορά του παρόχου θα εμφανιστούνε τα προσφερόμενα στην Ρωσία καθώς όμως και κανάλια τελείως νέα. Το πακέτο θα παρουσιάζει κανάλια διαφόρων ειδών - αθλητικά, κινηματογραφικά, μουσικά, εκπαιδευτικά και ειδησεογραφικά. Στο μέλλον, η προσφορά σε HD θα μεγαλώσει και άλλο.

 

Το Kontinent TV θα αρχίσει την εμπορική του διανομή στα HD κανάλια, τον από τον Φεβρουάριο του 2012. Η δοκιμαστική εκπομπή θα ξεκινήσει ήδη από το Δεκέμβριο του 2011. Με την έναρξη της πλήρους λειτουργίας τα HD κανάλια θα προσφερθούνε στους συνδρομητές με το πακέτο Klassičeskyj (Classic). Το HD πακέτο θα το παράσχει το Kontinent TV σε ελκυστική τιμή - χαμηλώτερη σε σύγκριση με τους άλλους παρόχους της αγοράς. Το Kontinent TV θα επεκτείνει τις υπηρεσίες του από τον δορυφόρο Horizons 2, ο οποίος θα εργαστεί επίσης στη θέση 85.2 ° E δίπλα στον δορυφόρο Intelsat 15 .

 

Πηγή: SAT-digest.com, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια:Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Mooz Dance - κανάλι με χορευτική μουσική στις 0,8W

 

images?q=tbn:ANd9GcTwnvsXMYGDSbiLZOIQ534B03X28NHFy3urye4m-WJPeK_UB5jGpA

 

Το Mooz Dance είναι ένα νέο μουσικό κανάλι της Ρουμανίας. Για αρκετές εβδομάδες ήταν δυνατή η παρακολούθηση χωρίς κρυπτογράφηση της δοκιμαστικής εκπομπής στην προγραμματική θέση Party TV στον δορυφόρο Thor 6 (0,8°W). Το Mooz Dance εκπέμπει κυρίως χορευτική μουσική, δηλαδή παρόμοιο περιεχόμενο με το προηγούμενο κανάλι.

 

Από το πρόγραμμα του Mooz Dance λείπουνε τα κλιπ από τη Ρουμανία, τα οποία βρίσκονταν στο αρχικό κανάλι Party TV. Το Mooz Dance είναι το τέταρτο μουσικό κανάλι της οικογένειας Mooz. Τα άλλα κανάλια είναι το Mooz HD (μουσικό κανάλι σε HD), Mooz Hits (SD κανάλι με τα πιο δημοφιλή βίντεοκλιπ) και Mooz Ro (SD κανάλι με τη μουσική της Ρουμανίας). Αυτά τα τρία κανάλια μπορούν να ληφθούνε δωρεάν στο δικτυακό τόπο της πλατφόρμας Dolce.

 

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη η FTA δορυφορική εκπομπή του Mooz Dance. Το Mooz Dance εκπέμπει σε 16:9 και για την ώρα είναι χωρίς διαφημίσεις. Εδώ και λίγες μέρες στην οθόνη στην πάνω αριστερή γωνία υπάρχει το λογότυπο του καναλιού (πρίν ήτανε χωρίς λογότυπο).

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Thor 6 (0,8°W), freq. 11,977 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

 

Zdroj: satkurier.pl, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
adonis1

Τάσο πότε πρόφτασες και έστειλες κιόλας 14 μηνύματα ? μαγικά έκανες ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δημήτρης

Τάσο πότε πρόφτασες και έστειλες κιόλας 14 μηνύματα ? μαγικά έκανες ?

 

Χαχαχα είδες ταχύτητα?Και εγώ έπαθα πλάκα!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Τάσο πότε πρόφτασες και έστειλες κιόλας 14 μηνύματα ? μαγικά έκανες ?

 

Τάσο πότε πρόφτασες και έστειλες κιόλας 14 μηνύματα ? μαγικά έκανες ?

 

Χαχαχα είδες ταχύτητα?Και εγώ έπαθα πλάκα!! :D

 

Αντώνη και Δημήτρη , είμαι Μαγος smiley.gif ή όπως λέγαμε παλιά όταν έιμασταν πιτσιρίκαια Ειμαι μάγα χαχαχα smiley.gifsmiley.gifsmiley.gif

 

magician.JPG

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Βρετανικό Channel 4 HD: Τέλος στον Eurobird 1, κανονικά μέσω του Astra 1N.

 

channel4-hd.gif

 

 

Το βρετανικό κανάλι Channel 4 HD τερμάτισε την εκπομπή του μέσω δορυφόρου στην Ευρωπαϊκή Δέσμη στον δορυφόρο Eurobird 1 στη θέση 28,5' ανατολικά και ταυτόχρονα ξεκίνησε την τακτική εκπομπή μέσω του δορυφόρου ASTRA 1N στις 28.2Έ με διαφορετική κάλυψη της Ευρώπης. Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε με κοπή. Συγκεκριμένα με την έναρξη της επίσημης κάλυψης του Channel 4 HD στον Astra 1N αποσυνδέθηκε η ροή δεδομένων μέσω του δορυφόρου Eurobird 1.

 

Στα set-top του βρετανικού Freesat και στα skybox πραγματοποιήθηκε αυτόματη αναδιαμόρφωση - ο τηλεθεατής σχεδόν δεν πρόσεξε την αλλαγή. Οι ιδιοκτήτες με τα δικά τους set-top boxes πρέπει να πραγματοποιήσουνε την αλλαγή εισάγοντας νέες παραμέτρους. Είναι επίσης σημαντικό να βρίσκονται στη ζώνη στην οποία είναι αρκετά ισχυρό το σήμα. Με την αλλαγή του δορυφόρου έχει αλλάξει σημαντικά η κάλυψη της Ευρώπης - η κύρια κάλυψη κατευθύνεται προς τις Βρετανικές Νήσους, με μερική επικάλυψη στη Δυτική Ευρώπη (βλέπε χάρτη). Η πραγματική κάλυψη είναι πολύ καλύτερη και το κανάλι μπορεί να ληφθεί στην Τσεχική Δημοκρατία με παραβολικα κάτοπτρα με διάμετρο περίπου 85 εκατοστά. Προς τα ανατολικά το σήμα μειώνεται. Στην Σλοβακική Δημοκρατία απαιτείται κάτοπτρο μεγαλύτερης διαμέτρου, η οποία μπορεί να διαφέρει από τοποθεσία σε τοποθεσία. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η λήψη μπορεί να είναι αδύνατη.

 

footprint-astra-1n-uk-beam.jpg

Footprint δορυφόρου Astra 1N, βρετανική δέσμη

 

Τεχνικές παράμετροι:

Δορυφόρος: ASTRA 1N (28.2 ° E)

Συχνότητα: 11,127 GHz

Πόλωση: Κάθετη

Symbol rate: 22000 ksymb/s

FEC: 2 / 3

Πρότυπο: DVB-S2,

Modulation: 8PSK

service ID: 21200

video PID: 2305 / MPEG-4/HD

audio PID: 2306, 2307

σύστημα CA: κανένα, FTA διανομή

Σημείωση: Τα PIDs μπορεί να αλλάξουνε με την πάροδο του χρόνου

 

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου 1982 και ιδρύθηκε για να διαταράξει το δίδυμο των τηλεοπτικών δικτύων BBC και ITV. Το Channel 4 μεταδίδει το πρόγραμμά του σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Ουαλίας, όπου μεταδίδεται στην ουαλική γλώσσα το κανάλι S4C. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού είναι η εταιρία Channel Four Television Corporation. Το Channel 4 HD (έκδοση του Channel 4 σε HD ποιότητα ) ξεκίνησε στις 10.12.2007. Στην αρχή ήτανε προσιτό μόνο στους συνδρομητών του Sky UK. Σταδιακά έχει διανεμηθεί και με άλλους παρόχους. Η κρίσιμη καμπή ήρθε στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν το κανάλι αποφάσισε την διανομή με την δορυφορική πλατφόρμα Freesat δηλαδή με FTA μετάδοση.

 

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το μουσικό κανάλι Trace Urban HD στην Satellite BG

 

130.jpg

Εικόνα για το άρθρο: μουσικό κανάλι Trace Urban HD

 

Η Βουλγαρική δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση Satellite BG συμπεριέλαβε στην προσφορά της και άλλο μουσικό κανάλι. Μετά την χθεσινή (24/11/2011) επέκταση της προσφοράς της πλατφόρμας με το κανάλι Trace Tropical HD σήμερα (25/11/2011) στην πρoσφορά συμπεριλαμβάνεται και άλλο κανάλι της οικογένειας Trace TV, το κανάλι - Trace Urban HD . Το κανάλι για την ώρα εκπέμπει FTA. To Trace Urban HD είναι γνωστό στους τηλεθεατές με το προγενέστερο όνομα Trace TV με την προηγούμενη ελεύθερη μετάδοση στην θέση 36 ° Ε.

 

Tο Τrace Urban HD είναι το πρώτο διεθνές κανάλι αφιερωμένο στην urban μουσική. Το κανάλι παρέχει μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο είδη μουσικής όπως R & B, hip hop, dance, Ρυθμική ποπ, raggaeton. Το περιεχόμενο του καναλιού απευθύνεται σε νέους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 34 ετών. Το Trace Urban HD μεταδίδεται σε εγγενή ανάλυση HD και μεταδίδει το ίδιο πρόγραμμα όπως το Urban Trace σε ποιότητα SD.

 

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 11,817 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

 

Η πλατφόρμα Satellite BG παρέχει όλα τα προγράμματα HD από το χαρτοφυλάκιο της Trace TV - δηλαδή το αθλητικό Trace Sports HD και τα μουσικά προγράμματα Trace Tropical HD και Trace Urban HD. Η πλατφόρμα Satellite BG εκπέμπει από τις χωρητικότητες του δορυφόρου Astra 3Β στην θέση 23.5 ° E , όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους και οι πλατφόρμες CS Link και Skylink.

 

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

75E: το κανάλι AXN Sci-Fi με γεύση FTA

 

122.jpg

 

Στον δορυφόρο ABS 1 (75 ° E) μπορεί να ληφθεί και πάλι μετά από αρκετό καιρό προσωρινά χωρίς κρυπτογράφηση σε FTA μετάδοση η ρωσική έκδοση του καναλιού τηλεσειρών AXN Sci-Fi . Το τηλεοπτικό κανάλι αποφάσισε με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σεζόν να επιτρέψει στο κοινό την ελεύθερη πρόσβαση στο πρόγραμμα.

 

Το AXN Sci-Fi μεταδίδει σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το κανάλι εκπέμπει με προαιρετικό ήχο - στα ρωσικά, ουκρανικά και στην αρχική έκδοση της γλώσσας. Πρόκειται για μια διαφορετική έκδοση του προγράμματος για το κανάλι AXN Sci-Fi, την οποία παρέχει η Sony Pictures στην Τσεχική και Σλοβακική αγορά.

 

Η χωρίς κρυπτογράφηση εκπομπή του AXN Sci-Fi στους 75 ° E θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβ. 2012. Το κανάλι μεταδίδεται στο πλαίσιο multiplex της συνδρομητικής τηλεόρασης Raduga TV και το σήμα του είναι συνήθως κωδικοποιημένο στο σύστημα Irdeto . Για την λήψη του αναμεταδότη στην Δημοκρατία της Τσεχίας αρκεί παραβολική κεραία με διάμετρο περίπου 90 cm.

 

Τεχνικές παράμετροι:

* ABS 1 (75°E), freq. 12,610 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

 

Πηγή: sat24.ru,sat-digest.com + parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

49E: Ο Jamal μετέφερε τα προγράμματά του στο T2-MI

 

jamal.jpg

 

Ο φορέας εκμετάλλευσης του ρωσικού δορυφόρου Jamal 202 ο οποίος εργάζεται στην τροχιακή θέση 49 ΄ ανατολικά, προέβηκε στην αλλαγή στην κατανομή κάποιων ρωσικών προγραμμάτων. Την 30.1.2012 τερματίστηκε η εκπομπή των καναλιών στην συχνότητα 4,135 GHz και 4,156 GHz, pol. L σε DVB-S.

 

Στις ίδιες συχνότητες βρίσκονται πλέον σε λειτουργία δύο DVB-S2 πολυπλέκτες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ληφθούν σε κοινούς δέκτες -Η εκπομπή γίνεται σε DVB-S2 και διαμόρφωση 8PSK αλλά διανέμεται με το φορμάτ Τ2-MI μέσω MPEG-2 TS. Η εκπομπή στη νέα μορφή έχει σχεδιαστεί για τη διανομή των ψηφιακών σημάτων σε επίγειους πομπούς (DVB-T2) στις ζώνες M και G.

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Yamal 202 (Jamal 202), 49°E, freq. 4,135 GHz, pol. L, SR 14941, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, T2-MI, MPEG-2 TS

εκπεμπόμενα κανάλια:

5 kanal Rossia +0h, Karusel +0h, NTV +0h, Pervyj kanal +0h, Rossia 1 +0h, Rossia 2, Rossia 24, Rossia K +0h, Radio Majak, Radio Rossii a Vesti FM

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Yamal 202 (Jamal 202), 49°E, freq. 4,156 GHz, pol. L, SR 14941, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, T2-MI, MPEG-2 TS

εκπεμπόμενα κανάλια:

5 kanal Rossia +2h, Karusel +3h, NTV +2h, Pervyj kanal +2h, Rossia 1 +2h, Rossia 2, Rossia 24, Rossia K +2h, Radio Majak, Radio Rossii και Vesti FM

 

Η μετάδοση των ρωσικών καναλιών στη ζώνη C συνήθως δεν προορίζεται για DTH λήψη - τα κύρια κανάλια Pervyj kanal και Rossija 1 κωδικοποιούνται στις πλατφόρμες διανομής με τα συστήματα Rosscrypt και BISS.

 

Πηγή:SAT-digest.com, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Ο Intelsat 22 μεταφέρθηκε στο Μπαϊκονούρ

 

width=700 height=466http://www.digitalproductionme.com/pictures/gallery/Stock%20images/SATELLITE_2.jpg[/img]

 

Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 με αεροπλάνο AN-124 -100 μεταφέρθηκε στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν ο νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Intelsat 22 (IS-22) του παγκόσμιου δορυφορικού φορέα εκμετάλλευσης Intelsat Ltd. Ο δορυφόρος τώρα θα προετοιμαστεί για την επικείμενη εκτόξευση.

 

Ο δορυφόρος Intelsat 22 θα είναι εξοπλισμένος με 24 Ku-band αναμεταδότες και 48 αναμεταδότες στην ζώνη C. Στο διάστημα θα εκτοξευτεί με τον ρωσικό πύραυλο Proton με το μπλοκ εκκίνησης Breeze Μ. Η ημερομηνία εκτόξευσης έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου, 2012. Ο Intelsat 22 θα παρέχει υπηρεσίες δεδομένων και βίντεο στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή από την τροχιακή θέση των 72 ° Ε.

 

Πηγή: telesat-news.net, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

VU + ULTIMO - πολυτελης υψηλής ευκρίνειας δορυφορικός δέκτης PVR σε δράση

 

vu-plus-ultimo-02.jpg

 

Η κορεατική εταιρεία Marusys παρουσίασε πρόσφατα στην αγορά μας (ΣΣ τσέχικη αγορά) την ναυαρχίδα της με τον δορυφορικό δέκτη VU + Ultimo. Πρόκειται για Linux PVR HD δορυφορικό δέκτη, που συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων δεκτών στην αγορά σήμερα. Ο εξοπλισμός του είναι εξαιρετικός. Στην διάθεση υπάρχουν δύο εναλλάξιμα δορυφορικά τιουνερ τύπου plug & play ικανά να λάβουν SD και HD σήματα τόσο σε MPEG-2 όσο και σε MPEG-4/H.264 με δυνατότητα λήψης τόσο στο πρότυπο DVB-S όσο και DVB-S2.

 

Το λειτουργικό του σύστημα είναι φυσικά χτισμένο σε Linux, όπως είμαστε στον VU+ συνηθισμένοι. Η συχνότητα του επεξεργαστή BROADCOM 7413 είναι 405 MHz.΄ Ο δέκτης περιλαμβάνει 1GB μνήμη Flash και 512 MB μνήμη RAM. Αυτές είναι πράγματι πολύ υψηλές τιμές με τις οποίες μπορεί να καυχηθεί μόνο ο Dreambox DM7020 HD. Ο δέκτης έχει στην διάθεση του ένα ακόμη slot για τιουνερς plug & play. Μπορεί να χρησιμοποιοήσουμε δορυφορικό τιουνερ DVB-S/S2 η υβριδικό τιουνερ DVB-Τ / C. Μπορούμε έτσι να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε συνδυασμό των τιουνερς.

 

vu-plus-ultimo-03.jpg

 

Ο δέκτης σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το σκληρό σας δίσκο SATA 3,5 "ή 2,5" σκληρό δίσκο ή την σύνδεση μέσω e-SATA ή USB. Όπως σε όλα τα Linux μηχανήματα υπάρχει η σύνδεση Ethernet σε ένα οικιακό δίκτυο και το Internet. Ο δέκτης έχει ένα νέο chipset που μπορεί να παίξει οποιοδήποτε φορματ βίντεο και ήχου. Αναπαράγει τις ίδιες μορφές φορματ όπως ο Dreambox DM7020 HD. Έτσι δικαιωματικά ο δέκτης VU + ULTIMO ανήκει στην ανώτερη κατηγόρια HD δεκτών και πολυμέσων και ανταγωνίζεται επάξια τους δέκτες της Dream Multimedia τόσο του DM7020 HD όσο και του θρυλικού DM8000 HD PVR.

 

 

Πηγή: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Η Romtelecom έχει 1.179.169 συνδρομητές

 

test_viteza_romtelecom.gif

 

Και μια είδηση που έχει σχέση και με την Πατρίδα μας και συγκεκριμένα με τον ΟΤΕ. Η ρουμανική εταιρεία Romtelecom υποστηριζόμενη από την ελληνική εταιρεία ΟΤΕ, ολοκλήρωσε το έτος 2011 με συνολικά 1.179.169 συνδρομητές υπηρεσιών DTH, IPTV και καλωδιακής τηλεόρασης δηλαδή με 11,9 τοις εκατό περισσότερο.

 

Ο αριθμός συνδρομητών των ευρυζωνικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 12,1 τοις εκατό σε 1.136.025, τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας του ρουμανικού παρόχου μειώθηκαν κατά 8,6 τοις εκατό στα 655,1 εκατομμύρια €. Ο συνολικός αριθμός των πελατών της Romtelecom έχει αυξηθεί λόγω της απόκτησης των δύο ανταγωνιστικών πλατφόρμων DTH. Η καλωδιακή Υπηρεσία NextGen έχει αποκτήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 κατα 17 τοις εκατό περισσότερους πελάτες.

 

Η EBITDA Romtelecom έφτασε τα 119,1 εκατομμύρια € (-23%) και οι λειτουργικές ζημίες ανήλθαν σε € 299,6 εκατομμύρια (+2,6%). Ο ΟΤΕ είχε 59.944 συνδρομητές της IPTV και των υπηρεσιών DTH, δηλαδή σημείωσε μια αύξηση κατά 19,8 τοις εκατό σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη του αυξήθηκαν κατά 202,3 τοις εκατό το 2011 σε 119,7 εκατομμύρια € . Πρόσφατα πώλησε το μερίδιό του στην Telekom Srbija έναντι σχεδόν 400 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή:satkurier.pl , Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

H εκτόξευση των JCSAT 13 και VINASAT 2 στα μέσα Μαΐου

 

esa-ariane-5-launchpad-pad-300-lg.jpg

 

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την δεύτερη φετινή εκτόξευση του Ariane 5. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Arianespace έχουνε ολοκληρώσει τiς αρχικές προετοιμασίας στη Γαλλική Γουιάνα. Ο πύραυλος Ariane 5 οι θα φέρει τους δορυφόρους JCSAT 13 και VINASAT 2 του Ιαπωνικού και Βιετναμέζικου παρóχου. Ο JCSAT 13 είναι ο νεώτερος δορυφόρος της σειράς δορυφόρων που φέρουνε οι πύραυλοι Ariane για τον πάροχο SKY Perfect JSAT Corporation που ιδρύθηκε το 2008 λόγω συγχώνευσης της JSAT Corporation, SKY Perfect Communications, Inc. και Space Communications Corporation.

 

Ο VINASAT 2 είναι ο δεύτερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που έχει ανατεθεί στην Arianespace για την εκτόξευση για λογαριασμό των Vietnam Posts and Telecommunications Group (VNPT). Πριν από 4 χρόνια τον Μάιο του 2008 η Arianespace έθεσε σε τροχιά τον δορυφόρο VINASAT 1 που είναι ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος για το Βιετνάμ. Οι δορυφόροι VINASAT 2 και JCSAT 13 θα εκτοξευτούνε στα μέσα Μαΐου του 2012.

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Η Ουκρανική Xtra TV δρομολόγησε το πρώτο κανάλι στον νέο αναμεταδότη

 

logo_xd.png

 

Η νέα ουκρανική συνδρομητική τηλεόραση Xtra TV που παρέχεται από την δορυφορική χωρητικότητα του Amos 3 στη θέση 4 W άρχισε να εκπέμπει το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι στον νέο αναμεταδότη στην συχνότητα 11,222 GHz.

Στη συχνότητα αυτή ο τηλεθεατής βρίσκει τα κανάλια Outdoor Channel SD στο systému Conax επίσης τα για την ώρα FTA κανάλια Extreme Sports Channel, Da Vinci Learning, Comedy TV Ukraine και Fox Crime Russia, τα οποία βρίσκονται στις δοκιμές (δεν παρουσιάζονται με τα ονόματά τους).

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Amos 3 (4°W), freq. 11,222 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Η Xtra TV μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε δύο αναμεταδότες στις 4 ° W . Η δρομολόγηση και τρίτου αναμεταδότη γίνεται σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του παρόχου.

 

Πηγη: Parabola.cz, Επιμελεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Η Globecast με χωρητικότητα για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

 

globecast.jpg

 

Ο δορυφορικός πάροχος SES έχει υπογράψει μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη μίσθωση μερικών αναμεταδοτών με την Globecast. Η χωρητικότητα στους μελλοντικούς δορυφόρους Astra στις 28.2 ° Ε θα χρησιμοποιηθεί από την Globecast για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

 

Ο δορυφορικός στόλος των Astra δραστηριοποιείται στην τροχιακή θέση 28,2 ° Ε για περισσότερα από 12 εκατομμύρια νοικοκυριά με δορυφορική λήψη στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία όπως προκύπτει από την τελευταία ετήσια παρακολούθηση του SES Satellite Monitor. Αναλυτικές πληροφορίες θα δημοσιευθούν από τον δορυφορικό φορέα εκμετάλλευσης SES στις 27 Μαρτίου 2012.Προς το παρόν στη θέση των 28,2 ° E παρέχουνε τις υπηρεσίες οι δορυφόροι Astra 2A ,Astra 2B και Astra 1N. Ο αρχικός δορυφόρος Astra 2D τερμάτισε την παροχή των υπηρεσιών DTH. Στην γειτονική θέση 28,5 ° E λειτουργεί ο δορυφόρος Eurobird 1 του γαλλικού δορυφορικού παρόχου Eutelsat.

 

Πηγη: Parabola.cz, Επιμελεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

To ρουμανικό Top 1 TV ελεύθερα στις 0,8 W

 

top1_tv.jpg

 

Στον δορυφόρο Thor 6 ( 0.8 ° W ) επεκτείνεται η προσφορά των ρουμανικών χωρίς κρυπτογράφηση (FTA) καναλιών. Στον πλαίσιο του πολλυπλεκτη ESS (Eastern Space Systems) άρχισε να εκπέμπει το κανάλι Top 1 TV . Το κανάλι αυτό οι τηλεθεατές μπορεί να το γνωρίζουνε από την προηγούμενη διανομή στη θέση 16 ° Ε , και τώρα στις 4,8 ° Ε.

 

Με την είσοδο του Top 1 TV στο δορυφορικό σύστημα Thor του σκανδιναβικού φορέα εκμετάλλευσης δορυφόρων Telenor Satellite Broadcasting ( TSBc ) διευρύνεται σημαντικά ο αριθμό των δυνητικών τηλεθεατών του καναλιού. Σε αυτή τη θέση μεταδίδονται επίσης τα συνδρομητικα κανάλια Focus Sat και Digi TV για την αγορά της Ρουμανίας.

 

Το ρουμάνικο κανάλι Top 1 TV επικεντρώνεται στη διασκέδαση, με έμφαση στο χιούμορ, την μουσική και ριάλιτι σόου. Το κανάλι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 16 έως 40 ετών. Το κανάλι μεταδίδει επίσης παλιές αμερικάνικες ταινίες στην πρωτότυπη γλώσσα με υποτίτλους στα ρουμανικά.

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Thor 6 (0,8°W), freq. 12,456 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK

 

Πηγή: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το ATM Rozrywka TV με εκκίνηση πριν το Euro 2012

 

24510.jpg

 

Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρεία ATM Group ξεκίνησε την εκπομπή του καναλιού ATM Rozrywka TV. Η πλήρης εκπομπή θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του πρωτάθληματος ποδοσφαίρου Euro 2012 , δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου 2012. Στη εκπομπή του ATM Rozrywka TV θα παρουσιαστούνε ταινίες, σειρές, ψυχαγωγικά θεάματα και ρεπορτάζ. Η ΑΤΜ Grupa επενδύει επίσης στη εκπομπή με υψηλή ευκρίνεια με δυνατότητα εκπομπής σε 3D και θα ειναι επίσης ο πρώτος πάροχος αυτού του είδους στην τοπική αγορά.

 

Η Grupa ΑΤΜ είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών στην Πολωνία. Η δοκιμαστική μετάδοση σε SD του ΑΤΜ rozrywka εκπέμπει σε DVB-S2 στην χωρητικότητα της πολωνικής συνδρομητικής τηλεόρασης Cyfrowy Polsat και στο πλαίσιο του MUX1 του Πολωνικό δικτύου της DVB-T

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση: parabola.cz,Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Η Sky UK έφτασε το όριο των 60 καναλιών υψηλής ευκρίνειας

 

provider-logo-sky.jpg

 

Η βρετανική δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση Sky UK της BSkyB έφθασε στις αρχές Μαρτίου 2012, τα 60 κανάλια υψηλής ευκρίνειας ( HDTV ). Το εξηκοστό κανάλι είναι το Animal Planet HD . Λίγο μετά την ένταξη του Animal Planet HD στην προσφορά της Sky εμφανίστηκε ένα άλλο HD κανάλι το Sky Sports HD F1 , το οποίο θα μεταδιδει τις μεταδόσεις και στιγμιότυπα της Formula 1. Το ίδιο κανάλι θα διανεμηθεί και σε ανάλυση SD.

 

Η Sky UK είναι ο κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης της συνδρομητικης τηλεόρασης στην Ευρώπη. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 10 εκατομμύρια πελάτες, το 40 τοις εκατό των οποίων παρακολουθεί προγράμματα σε HD ποιότητα. Κατά τη διάρκεια του έτους ο αριθμός τηλεθεατών αυτών αυξήθηκε κατά 68 τοις εκατό. Η πλατφόρμα Sky UK μεταδίδει τα προγράμματά της από τους δορυφόρους Astra στη θέση 28,2 ° E σε και τον Eutelsat στις 28,5 ° Ε .

 

Τεχνικές παράμετροι - Animal Planet HD

* Astra (28,2°E), freq. 12,188 GHz, pol. H, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK

 

Τεχνικές παράμετροι - Sky Sport F1 HD:

* Astra (28,2°E), freq. 12,363 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/QPSΚ

 

Τεχνικές παράμετροι - Sky Sports F1 SD:

* Astra (28,2°E), freq. 12,110 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK

 

Όλα τα παραπάνω κανάλια είναι κωδικοποιημένα στο σύστημα NDS Videoguard.

 

Πηγή: Advanced television, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το African Television κάνει δοκιμές στον Astra 3B

 

108.jpg

Το African Television που κάνει δοκιμές στον Astra 3B

 

Στον δορυφόρο Astra 3B ( 23.5 ° E ) ξεκίνησε της μη κωδικοποιημένες τεχνικές δοκιμές το τηλεοπτικό κανάλι African Television (AFTV) που αποτελουνται από σύντομα διαφημιστικά. Το κανάλι θα ξεκινήσει τις τακτικές εκπομπές του στη θέση αυτή την 1η Απριλίου 2012. Το AFTV θα προωθήσει την αφρικανική κουλτούρα και τρόπο ζωής, τις επιχειρήσεις και τα τρέχοντα γεγονότα. Το σήμα μέσω δορυφόρου θα διανέμει η ολλανδική εταιρεία Scope Media TV.

 

Το σήμα εκτός από την DTH λήψη επίσης προορίζεται για τους καλωδιακους και IPTV παρόχους σε όλη την Ευρώπη.

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,168 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK,FTA

 

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

O δορυφόρος SES 4 κάνει δοκιμές από την προσωρινή θέση 26' W

 

images?q=tbn:ANd9GcTpYwFZiZvfuR09v9hRhPkW0mEwPfIcfs7sJcLrJTk-M647ubNLjYb_1dZI

Ku-band του δορυφόρου SES 4

 

images?q=tbn:ANd9GcRdLCDOPqs86Bn1r7mzv01jz2GjzVQsIvba3WbKFo5DI2ehUvWMOA-RuGvi

C-band του δορυφόρου SES 4

 

Ο νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος SES 4 (επίσης γνωστός ως NSS 14) του δορυφορικού παρόχου SES έχει τοποθετηθεί τώρα στην προσωρινή τροχιακή θέση των 26 ° Δυτικα. Από την αυτή τη θέση γίνονται οι πρώτες τεχνικές δοκιμές στον δορυφόρο πριν από τη μετάβαση του δορυφόρου στη τελική θέση που θα είναι η θέση 22' W. Τα σήματα δοκιμής εμφανίστηκε στις συχνότητες 10,980 GHz, pol V, 11,012 GHz, pol V, 11,080 GHz, pol V, 11,570 GHz, pol V και 11,602 GHz, pol V.

 

Ο δορυφόρος SES 4 εκτοξεύτηκε με τον φέροντα πύραυλο Proton στις 14 Φεβρουαρίου του 2012. Ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με 72 αναμεταδότες στην Ku-band και 52 στην ζώνη C. Οι αναμεταδότες στην C-band θα καλύπτουνε το ανατολικό ημισφαίριο της Ευρώπης και της Αφρικής, θα παρέχει κάλυψη σε όλη την Αμερική και η συνολική δέσμη θα υποστηρίξει τους κινητούς και τους θαλάσσιους πελάτες.

Οι αναμεταδότες στην Ku-band θα παρέχουνε κάλυψη των τεσσάρων δεσμών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Δυτικής Αφρικής και της Βόρειας και τη Νότιας Αμερική.

 

Ο δορυφόρος SES 4 στην θέση 22 ° θέση W θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα δορυφόρο NSS 7.

 

Πηγή: flys + parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

ARD και ZDF απέκτησαν τα δικαιώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

 

bidding-nation-russia.png?w=320

 

Τα Γερμανικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια ARD και ZDF απέκτησαν τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που θα φιλοξενηθεί από τη Ρωσία. Όλοι οι βασικοί αγώνες θα μεταδοθούν σε FTA δορυφορικά κανάλια. Η σύμβαση με την ARD και την ZDF υπέγραψε το αθλητικό πρακτορείο Sport A. Οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί.

 

Η συμφωνία δίνει στην ARD και την ZDF τα αποκλειστικά δικαιωμάτα μετάδοσης όλων των 64 αγώνων για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σε ζωντανή μετάδοση ή σε μεταδόσεις με αλλαγή ώρας. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουνε επίσης την δυνατότητα να παράσχουνε υπο-άδεια σε επιλεγμένες μεταδόσεις σε εμπορικά FTA κανάλια η σε συνδρομητικα κανάλια. Η ARD και η ZDF κατέχουνε επίσης τα δικαιώματα για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα φιλοξενήσει η Βραζιλία το 2014.

 

Πηγή: teve.ba, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το BBC ετοιμάζει 24 ολυμπιακά HD κανάλια στις 28,2 Ε

 

Bitterwallet-BBC-HD.jpg

 

Το βρετανικό BBC (British Broadcasting Corporation), θα δρομολογήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 24 HD streams στην τροχιακή θέση 28,2 Ε, που θα είναι διαθέσιμα για τους παρόχους καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ολυμπιακό άθλημα σε όλα τα παιχνίδια μέσω οθονών τηλεόρασης.

 

Το BBC είχε αρχικά προγραμματίσει την μετάδοση απευθείας HD streams. Θα είναι η πρώτη φορά που οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο άθλημα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Απευθείας εκπομπές θα στέλνουνε επίσης και το BBC One και το BBC Three, τα οποίο θα μεταδίδουνε όλες τις σημαντικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων του Radio 5 Live.

 

Οι θεατές μπορούν να προσβλέπουν σε περισσότερες από 2500 ώρες ζωντανών μεταδόσεων, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε πολλαπλές πλατφόρμες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

 

Το BBC έχει ήδη συμφωνήσει με την BSkyB, την δορυφορική υπηρεσία Sky UK, για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η παρεχομενη προσφορά του. " Ο στόχος είνα οι τηλεθεατές να μπορούν να επιλέξουν από τα κανάλια του BBC των Ολυμπιακών Αγώνων τα κανάλια απο το 1 έως το 24 με τον πλήρη οδηγό προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων και την δυνατότητα να καταγράψετε το αγαπημένο σας άθλημα ", δήλωσε ο διευθυντής του BBC Ρότζερ Mose. Ωστόσο, προσθέτει: « Δεν θα είναι όλες οι πλατφόρμες τεχνικά σε θέση να απορροφήσουν μια τέτοια τεράστια προσφορά που θα φτάσει σε 48 κανάλια συνολικά, τα 24 σε SD και τα άλλα 24 καναλια σε HD ποιοτητα . "

 

Πηγή: BBC, Παρουσίαση: Parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gifimages?q=tbn:ANd9GcST7GKkV-rg4wzXXtZtAFOr38BrGF0CgHAzafEnpzv_7PLSi9b1Pw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

H ARD εγκαινιάζει περισσότερα κανάλια σε ανάλυση HD

 

 

screen_rbb-hd.jpg

 

 

Η Γερμανική ραδιοφωνία και τηλεόραση ARD άρχισε να εκπέμπει περισσότερα κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια ( HDTV ) . Σε ΗD ποιότητα άρχισαν να μεταδίδουν τα κανάλια rbb Brandenburg, rbb Berlin, MDR Sachsen, MDR Sachsen-Anhalt, MDR Thüringen, hr-fernsehen, tagesschau24, Eins Festival και Eins Plus.

 

 

Για τις ανάγκες άλλων καναλιών η ARD άνοιξε δύο αναμεταδότες που λειτουργούν στο πρότυπο DVB-S2/8PSK . Όλοι οι σταθμοί είναι ελεύθεροι μη κωδικοποιημένοι ( FTA ) έτσι είναι διαθέσιμοι σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για ποιότητα εικόνας και ήχου εντός της εμβέλειας του δορυφόρου Astra .

 

 

κανάλι Freq., pol. SR FEC norma NID TID service ID video PID audio PID PMT PID PCR PID

rbb Brandenburg HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10350 5311 5312 (něm), 5313 (orig), 5316 (AC3) 5300 5311

rbb Berlin HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10351 5311 5312 (něm), 5313 (orig), 5316 (AC3) 5310 5311

MDR Sachsen HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10352 5331 5332 (něm), 5333 (orig), 5336 (AC3) 5320 5331

MDR S-Anhalt HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10353 5331 5332 (něm), 5333 (orig), 5336 (AC3) 5330 5331

MDR Thüringen HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10354 5331 5332 (něm), 5333 (orig), 5336 (AC3) 5340 5331

hr-fernsehen HD 10891/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1061 10355 5351 5352 (něm), 5353 (orig), 5356 (AC3) 5350 5351

tagesschau24 HD 11053/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1039 10375 5401 5402 (něm), 5406 (AC3) 5400 5401

Einsfestival HD 11053/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1039 10376 5411 5412 (něm), 5413 (orig), 5416 (AC3) 5410 5411

EinsPlus HD 11053/H 22000 2/3 DVB-S2/8PSK 1 1039 10377 5421 5422 (něm), 5423 (orig), 5426 (AC3) 5420 5421

 

 

Πίνακας : Νέα κανάλια ARD σε HD ανάλυση στο δορυφορικό σύστημα Astra στις 19.2 ° E

 

 

Σημείωση : Τα rbb Brandenburg HD / rbb Berlin HD και παρόμοια τα κανάλια MDR Sachsen / MDR Sachsen-Anhalt / MDR Thüringenως λειτουργούνε ως ένα κανάλι . Κατά τη διάρκεια των περιφερειακών παραθύρων τα προγράμματα χωρίζονται σε ξεχωριστές κανάλια και δυναμικά μεταβάλλονται τα PIDs .

 

 

screen_eins-plus-hd.jpg

 

 

screen_eins-festival-hd.jpg

 

 

screen_hr-hd.jpg

 

 

Τα Γερμανικά δημόσια κανάλια χρησιμοποιούναι για HD μετάδοση την ανάλυση 1280x720p. Για την λήψη καναλιών HD απαιτούν HD set top box και την ικανότητα να λαμβάνονται σήματα από δορυφόρους των Astra στην κύρια ευρωπαϊκή θέση των 19.2 ° E.

 

 

Πηγή : parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Επεξεργάστηκε από Tasos.cz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Η Bundesliga συνεχίζει στο Eurosport

 

 

bundesliga-logo.png

 

 

To Eurosport παρέτεινε την μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση με τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου DFL Sports Enterprises, που θα επιτρέψει ζωντανές μεταδόσεις από το γερμανικό ποδόσφαιρο Bundesliga και κατά τις περιόδους 2015-2016 και 2016-2017 . Οι οικονομικές λεπτομέρειες της σύμβασης δεν αποκαλύφθηκαν .

 

 

Το Eurosport απέκτησε τα αποκλειστικά τηλεοπτικά και ψηφιακά δικαιώματα , συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων να παρέχει άδειες για όλους τους αγώνες της γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, σε 22 χώρες της Κεντρικής , Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης .

 

 

Η σύμβαση καλύπτει την επικράτεια της Αλβανίας , της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης , της Βουλγαρίας , της Κροατίας , της Δημοκρατία της Τσεχίας , της Δανίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας , Ισλανδίας , Κοσσυφοπέδιου , της Λετονίας , της Λιθουανίας , της Φυρομ, του Μαυροβούνιου , της Νορβηγίας , της Πολωνίας , της Ρουμανίας , της Σερβίας , της Σλοβακίας , της Σλοβενίας και της Σουηδίας .

 

 

Ο αθλητικός τηλεοπτικός πάροχος εκπέμπει τους αγώνες της Bundesliga από το 2009 σε περιφερειακή έκδοση του Eurosport 2 . Μεταδίδει πέντε ζωντανές μεταδόσεις την εβδομάδα, τις καλύτερες στιγμές της Bundesliga , περιοδικά και συνεντεύξεις . Όλη η παραγωγή είναι σε ανάλυση HD .

 

 

Το Eurosport 2 είναι διαθέσιμο σε 66 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 18 γλώσσες σε 51 χώρες . Αυτό το συνδρομητικο κανάλι εκπέμπει πάνω από 2.000 ώρες απευθείας αθλητικων μεταδόσεων κάθε χρόνο και είναι διαθέσιμο σε HD ποιότητα στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη .

 

 

Πηγή : Rapid TV News, Παρουσίαση: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.czfahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

3 νέα κανάλια HD στη δανική Canal Digital

 

 

2012-09-13-canal-digital-logo.jpg

 

 

Στις 9 Ιανουαρίου 2014, η προσφορά της Δανικής δορυφορικής συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας Canal Digital επεκτείνεται με τρία νέα προγράμματα υψηλής ευκρίνειας ( HDTV ) . Θα είναι τα καναλια Canal8 Sport HD, TV2 Fri HD και TV2 Zulu HD.

 

 

Το Canal8 Sport HD επικεντρώνεται στο ποδόσφαιρο και τένις . Το καναλι εκπέμπει μεταδοσεις από το ιταλικο πρωταθλημα ποδοσφαίρου και της ολλανδικής Eradivisie . Από τον Ιανουάριο , η έκδοση HD θα είναι διαθέσιμη στα πακέτα LOCAL, FAMILY και PREMIUM.

 

 

Το TV2 Fri HD είναι ένα κανάλι που επικεντρώνεται στον τρόπο ζωής , στην κουζίνα και άλλες κατηγορίες .

 

 

Το TV2 Zulu HD είναι η έκδοση υψηλής ευκρίνειας του διάσημου προγράμματος της Canal Digital - TV2 Zulu . Το καναλι εκπέμπει τις καλυτερες κωμωδίες και η σειρές - μεταξύ άλλων Tomgang, SJIT Happens και Aggresiv Amager.

 

 

Κατά τη διάρκεια του φετεινου έτους , η προσφορά της Δανικης Canal Digital έχει επεκταθεί συνολικά με 12 καναλια - TV3 Sport 1, Eurosport 2 HD, TV3, TV3 Plus, DR3 HD, 7'eren, TV2 Fri, Travel Channel HD, DR Ultra, Nick Jr., Trace Urban HD και VH1.

 

 

Πηγή : satkurier.pl, Παρουσίαση: parabola.cz, Επιμελεια:Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το Skylink ξεκίνησε επίσημα να προσφέρει την υπηρεσία HBO GO

 

 

skylink-v2.gif

 

 

Ο πάροχος της δορυφορικής πλατφόρμας Skylink άρχισε να παρέχει στους πελάτες του νέα υπηρεσία με το κανάλι HBO GO . Το κανάλι αυτό μπορεί να εκμεταλλευθούνε οι πελάτες που έχουν ενεργό πακέτο ένα από οποιοδήποτε από αυτά τα πακέτα : ΗΒΟ Standard, HBO MaxPak και Komplet. Το HBO GO θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους πελάτες με αυτά τα πακέτα μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014 .

 

 

Αυτή η μοναδική online βιβλιοθήκη προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε ταινίες , σειρές και ντοκιμαντέρ , ιδίως από την αρχική παραγωγή του HBO , αλλά και τις πιο καυτές υπερπαραγωγές του Hollywood..

 

 

Στις 1500 ώρες του θαυμάσιου θέαματος οι πελάτες του Skylink θα έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή , οπουδήποτε με τα smartphones , tablets, υπολογιστές ή με τις έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV) που συνδέονται στο Internet .

 

 

skylink_hbo-go.jpg

 

 

Την εγγραφή στον κόσμο HBO GO , μπορείτε να κάνετε στις ιστοσελίδες www.hbogo.cz του φορέα επιλογής Skylink . Η υπηρεσία αυτή προορίζεται μόνο για τους συνδρομητές πακέτων HBO και Komplet .

 

 

Πηγή : parabola.cz, Επιμελεια:Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

To Polsat HD για όλους τους συνδρομητές της nc +

 

 

Polsat_HD.jpg

 

 

Το Κανάλι Polsat HD θα είναι διαθέσιμο από τις 6 Δεκ 2013 για όλους συνδρομητές της πλατφόρμας nc +. Το κανάλι ήταν μέχρι τώρα μέρος της υπηρεσίας nc +, οι συνδρομητές όμως της πρώην CYFRΑ+ δεν μπορούσανε το κανάλι αυτό να το δούνε. Φαίνεται ότι από τις 6.12.2013 αυτό θα αλλάξει.

 

 

Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της nc + στο προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο.

 

 

112.jpg

Εικόνα για το άρθρο: Polsat HD για όλους τους συνδρομητές nc +

 

 

Το Κανάλι Polsat HD, όμως δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 νέων καναλιών της nc + (βλέπε παραπάνω εικόνα).

 

 

Οι πρώτες τεχνικές δοκιμές με την κωδικοποίηση Nagra MA για την nc + πραγματοποιήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Μετά από μερικές σύντομες δοκιμές, το σύστημα αυτό αποσυνδέθηκε και πάλι από το Polsat HD.

 

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση:parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.czfahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Αλλαγές στην προσφορά του βαλκανικού πακέτου Pink

 

 

1386246601.jpg

 

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 έγιναν αλλαγές στην προσφορά του σερβικού πακέτου Pink, που διανέμεται από τον δορυφόρο Eutelsat 16A . Στην νέα προσφορά εμφανίστηκαν τρία νέα κανάλια : Pink Pedia, Pink Comedy και Pink Horror.

 

 

Ο φορέας εκμετάλλευσης ταυτόχρονα απέσυρε τρία άλλα κανάλια τα Pink Music 2, Pink Nostalgia και Pink Fashion.

 

 

Όπως μαρτυρούνε τα ονόματα : Το Pink Comedy απευθύνεται σε θεατές που ψάχνουν για μεγάλη δόση χιούμορ . Το κανάλι εκπέμπει πολλές σειρές και κωμωδίες . Το Pink Horror προορίζεται για τους θεατές που ψάχνουν για σειρές και ταινίες με θέματα τρόμου .

 

 

Ο πάροχος Pink μεταδίδει συνολικά 17 κανάλια . Όλα διανέμονται σε ανάλυση SD και κρυπτογράφηση με το σύστημα Irdeto 2 ( εκτός από την Pink Folk 1 ) .

 

 

τεχνικές παραμέτροι των νέων καναλιών :

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,151 GHz, pol. V, SR 13268, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

 

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση:parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Το Βουλγαρικό Μουσικό Magic TV ελεύθερα στίς 45E

 

 

Η Βουλγαρία θα έχει και άλλο μουσικό κανάλι . Στον δορυφόρο Intelsat 12 ξεκίνησε τις δοκιμές χωρίς κωδικοποίηση το κανάλι Magic TV που είναι η τηλεοπτική μορφή του δημοφιλούς βουλγαρικού μουσικού σταθμού Magic FM .

 

Το Magic TV επικεντρώνεται στη μουσική από την δεκαετία του 80 του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα . Μεταδίδει αποσπάσματα και βιντεοκλίπ διεθνών και βουλγάρικων καλλιτεχνών. Το κανάλι διανέμεται σε φορμάτ 4:3 σε MPEG-2/SD σε ανάλυση 720x576 . Ωστόσο , για την λήψη του απαιτείται δέκτης HD - γιατί το κανάλι τοποθετημένο σε DVB - S2 multiplex .

 

 

109.jpg

Εικόνα για το άρθρο : Βουλγαρικό Μουσικό κανάλι Magic TV ελεύθερα στις 45E

 

 

Το καναλι Magic TV θα γίνει μέρος της οικογένειας των καναλιών The Voice, ραδιοφωνικών Veselina, Magic FM και Vitosa, τα οποία λειτουργεί ο πάροχος Best Success Services Media.

 

 

110.jpg

Εικόνα για το άρθρο : Βουλγαρικά Musical Magic TV ελεύθερα 45E

 

 

Τεχνικές παράμετροι :

* Intelsat 12 (45°E), freq. 11,632 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK,FTA

ID: Magic TV

service ID: 25

video PID: 41

audio PID: 42

CA: FTA

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

Επιβλήθηκε πρόστιμο στο κανάλι TV JOJ

 

 

product-10-09-13-22-51-32.jpg

 

 

Η σλοβακική ρυθμιστική αρχή RVR (Rada pro vysielanie a transmisiu) κατά την τελευταία συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013 αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 200 € στο κανάλι TV JOJ για μετάδοση προγράμματος με τσέχικο dabing.

 

Η εταιρεία MAC TV, πάροχος του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού TV JOJ πρόβαλε την 27 Απριλίου 2013 την δεύτερη σειρά και το δεύτερο μέρος του προγράμματος , "Ty schudni a ty priber!". («Εσύ φτώχυνε και εσύ κέρδισε!"). Το πρόγραμμα μεταδόθηκε με τσέχικο dabing και αυτό αποτελεί παραβίαση του σχετικού νόμου για την χρήση της γλώσσας του κράτους. Για αυτήν την παράβαση του νόμου η αρχή RVR επέβαλε στο κανάλι TV JOJ πρόστιμο των 200 ευρώ.

 

Στην Σλοβακία ισχύει νόμος ο οποίος διατάσσει στους ιδιοκτήτες των σλοβάκικων σταθμών να εκπέμπουνε στην σλοβάκικη γλώσσα τα προγράμματα τους που έχουνε κατασκευασθεί μετά την 31 Δεκεμβρίου 2007. Όλα τα νεώτερα προγράμματα όπως σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή ριάλιτι σόου πρέπει να παρουσιάζονται στη σλοβακική γλώσσα.

 

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tasos.cz

To TV5 της Λετονίας έπαυσε να είναι FTA.

 

 

s1_1.jpg

 

 

Το τηλεοπτικό κανάλι της Λετονίας TV5 άρχισε να εκπέμπει μέσω δορυφόρου Astra 4A (4.8 ° E). Το κανάλι έγινε μέρος της πλατφόρμας Viasat για τη Λετονία. Το σήμα του καναλιού όμως είναι κωδικοποιημένο στο σύστημα VideoGuard. Το κανάλι TV5 Λετονία μεταδιδότανε μέσω δορυφόρου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2010 και εκπεμπότανε FTA δηλαδή χωρίς κωδικοποίηση.

 

 

Τώρα το κανάλι TV5 επιστρέφει, αλλά το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές της Viasat.

 

 

Το TV5 Latvia είναι το μοναδικό στο είδος του τηλεοπτικό κανάλι στη ρωσική γλώσσα. Το πρόγραμμα του αποτελείται από ταινίες, σειρές και αθλητικά. Ο τρέχων ιδιοκτήτης του είναι η Σκανδιναβική MTG (Modern Times Group). Είναι ο τρίτος κατά σειρά ιδιοκτήτης μετά την αμερικανική NewsCorp. και την λετονική LNT. H τελευταία αλλαγή ιδιοκτησίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2012.

 

 

Τεχνικές παράμετροι:

* Astra 4A (4,8°E), freq. 11,900 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Videoguard

 

 

Πηγή: satkurier.pl, Παρουσίαση:parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz fahne90.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • 14 Posts
  • 1573 Views
  • GEORGE M.
  • GEORGE M.
  • 19 Posts
  • 1645 Views
  • kost1980
  • kost1980
  • 1 Posts
  • 6 Views
  • Mysat News
  • Mysat News
  • 45 Posts
  • 6348 Views
  • Δημήτρης
  • Δημήτρης
  • 1 Posts
  • 114 Views
  • michaelschumacher
  • michaelschumacher
  • 3 Posts
  • 658 Views
  • gmeletiadis
  • gmeletiadis
  • 9 Posts
  • 895 Views
  • kost1980
  • kost1980

×